• Fri frakt över 1200kr
  • Betala med Swish eller faktura
  • Öppet köp
  • Erfarenhet sedan 1987

Bilvårdsbutiken - Kanske den först webshoppen inom bilvård i Sverige?

Bilvårdsbutiken hette tidigare Bollnäs Bilvård och var en av Sveriges första webshoppar inom bilvård i Sverige. Grundaren Anders startade webshoppen 2008 och firman har funnits sedan 1992.

Bilvård Bollnäs AB | Org.nr: 556453-2702

Vi som driver Bilvårdsbutiken

Elin

Har hand om content och vårt ansikte utåt! Kreativ och brinner för bilvård! Riktigt bra framför och bakom kameran!

Anders

Grundare och VD över företaget. Utvecklar och tappar upp produkter. Men även affärsrelationer och annat viktigt en VD gör.

Pär

Har hand om bokföring, inköp och administrativt. Men även en del upptappning.

Riksbud

Vårt webblager som Riksbud sköter, oftast kallat hjärtat i en e-handels verksamhet. De är dem som lagerhåller våra produkter men ser även till så att leveranser blir korrekt!


1987

Anders började med bilvård & grundade ett företag som hette "Linbäcks bilvård". Det var endast rekondtjänster.


1989

Gick Anders med i Franchisen "Car care"


1992

Grundande aAnders "Bilvård Bollnäs AB" som idag är samma företag som ni läser om. Just där och då var det endast rekondtjänster som Anders erbjöd.


2001

Flyttade Anders Bollnäs Bilvård till Tuppz, som säljer bilar.


2007

Detta år började planeringen av webshoppen. Anders kände att det behövs något mer i verksamheten än bara rekond. Just då var det svårt för konsumenter att få tag på bra bilvård för privatpersoner.


2008

Detta år lanserades hemsidan med en färdig webshop. På den tiden var det inte bara att starta en webshop, det var tidskrävande och var väldigt dyrt.


2011

Webshoppen började snurra på sakta men säkert, det tog väldigt långt tid innan det gav resultat. Men det började till slut ge något. Detta år flyttade även Anders till samma lokal som vi är idag ute på Ren i Bollnäs.


2012

Här växte den första BBV produkten fram. Som sagt tidigare var det svårt för konsumenter att få tag på professionella bilvårdsprodukter då de endast fanns i storpack. Efterfrågan var stor på proffsiga produkter i mindre volymer. Anders tapapde om proffsprodukter till mindre förpackningar till en början men sedan växte idén fram om helt egna produkter med egna recept. Det är en lång historia vi kan ta senare.


2013

Anders grundade märket Twin Tools, som är en billigare modell av den populära Top Tool maskinen. Denna säljer vi än idag.


2016

Här hade webshoppen börjat snurra på på riktigt och vi växte snabbt ur lokalerna här. Vi flyttade då lagret till ett 3PL. Ett annat företag som har hand om leveranser och lagerhållning.


2018

Här blev BBV serien mer komplett och hade helt egna etiketter och egen design. 


Nutid

Nu fortsätter vi framåt och tappar helt upp produkterna själva i våran egen tappmaskin. Vi har även stängt ned butiken i Bollnäs då vi måste prioritera webshoppen och produktutvecklingen.