• Fri frakt över 1200kr
  • Betala med Swish eller faktura
  • Öppet köp
  • Erfarenhet sedan 1987

Lackskydds Guiden

Lackskydd? Vilket? Hur mycket tid är man villig och lägga? Hållbarhet? Det kan vara en djungel med just lackskydd. Tänkte att vi skulle gå igenom lite olika typer av lackskydd så man får lite koll vad man kan välja och vilket som är lämpligast för en själv både tidsmässigt och ekonomiskt. 

Det finns olika alternativ men dem mest populära är Lackskydd och Spraylackskydd, så vi tänkte gå igenom skillnaderna mellan dem och hur man ska använda dem.

Populärt val

Detta är väldigt populärt när man vill göra det enkelt för sig och tycker att det räcker med ett simpelt skydd samt till ett billigare pris. Denna typ av skydd sprayar man antingen i en mikrofiberduk och/eller direkt på lacken (olika beroende på märke men oftast är det denna teknik) och torkar av med en mikrofiberduk, så gör man denna processen runt hela bilen sen är man klar.

Denna behandling beroende på hur snabb och effektiv man gör det kan ta ca 10-20 minuter. Beroende på vilket spraylackskydd man har så kan detta ge en hållbarhet från ca 6-12 månader beroende på hur man underhåller det. Denna typen av spraylackskydd kan räcka uppemot 10 behandlingar. 

Detta är en väldigt simpel och enkel metod som alla kan göra själv på sin egna bil och som är en billigare metod för dig själv. Funkar utmärkt.

Bästa för din bil

Sen har vi det klassiska lackskyddet, enligt våra egna rekommendationer och erfarenheter så är Gtechniqs lackskydd det bästa kvalitets skyddet ute på marknaden just nu. Just detta kan ha en mer avancerad applicering och som man måste ha tålamod och vilja lägga tiden på att lägga lackskyddet.

Applicering vid detta lackskydd så rekommenderas det alltid att ha en applikator. Lackskyddet ska läggas på en liten yta först säg, 30x30cm ruta sen ska man låta lackskyddet ligga ca 30-60 sekunder så den hinner binda sig med klarlacken som finns på bilen. Du ska börja torka av lackskyddet när du ser att det börjas "svettas" (låter man den verka alldeles för länge så kan det bli väldigt hård och segt samt "bucklig" på ytan och det vill man undvika), då ska man torka av med en microfiberduk och överlappa gärna rutan som du valt när du torkar av för att inte få skarpa kanter och det är viktiga att tänka på vid torkning är att ytan ska bli hal och helt fri från lackskydd i just den rutan, det rekommenderas och använda två microfiberdukar.

Denna process ska fortsättas runt om hela bilen vilket man får vara beredd och lägga ner sin tid på.  Beroende på vilket lackskydd du använder dig av så har de olika hållbarhet men Gtechniqs Crystal Cerum Light har en hållbarhet upp till 2-5 år, och varför den får en sådan hållbarhet är just för att det det binder sig med lacken och blir en hård yta jämförelse med ett spraylackskydd som endast lägger sig som ett lager på ytan.

Så vad ska jag välja?

Som sagt det är helt upp till var och en. Men vill du göra det enkelt och inte vill lägga den summan pengar på ett lackskydd så tycker vi ett spraylackskydd passar dig perfekt.

Känner du att du vill lägga den summan eller tiden för att göra bilen väldigt lättvättad och ha ett långvarigt skydd, så är absolut ett keramiskt lackskydd för dig!

Mest köpta inom Lackskydd