• Fri frakt över 1200kr

Hur du verkligen rengör lädret i din bil

Publicerad 2023-08-29 14:05 av
Hur du verkligen rengör lädret i din bil

Tycker du att ditt läder är rent? Då kan det vara läge att kika extra noggrant.

Läder / skinnklädsel i bilar är tänkt att vara matt, om du har svarta läderdetaljer som är blank eller glansig så är det mest troligen fyllt med oljor, fetter och övrig smuts som skapar nötning i porerna. Därför är det viktigt att rengöra det på djupet någon gång ibland och skydda in det.

Exempel på rent VS smutsigt.

Nedan ser ni några exempel på rent vs smutsigt, som ni ser på vissa av bilerna så ser lädret fortfarande helt okej ut, men glansigt. Ser ditt läder ut sådär är det läge att rengöra.

Hur man rengör på djupet

Det räcker oftast inte med att man tar en interiör rengöring och microfiberduk, detta för att smutsen fästs sig djupt ned i porerna. Vi själv använder till stor del en fläcksuddare, där har vi 2 versioner, en vit och en grå, den vita är hårdare och större, den är lämplig på större planare ytor. Den gråa är mjukare och mindre,  den är smidigare till svårare områden, exempelvis ratten. 

{products:6348,1831}

Tillsammans med fläcksuddaren använder vi antingen våran BBV Interior APC eller BBV Fabric & Interior Cleaner spädd på mild.

{products:6361,6909}

Dessa 2 blir väldigt effektiv på att rengöra på djupet när man arbetar i lugna rörelser och lätt tryck, Gnid inte för mycket för då finns risken att man nöter sönder lädret, fläcksuddaren är väldigt aggressiv, några enstaka lätta passeringar över ytan brukar räcka!


Mycket djupa porer på din klädsel? Använd Drill Brush eller läderborste!

På vissa bilmärken är porerna väldigt djupa, då är en läderborste perfekt. Vi använder våran BBV Drill Brush 60mm för att den är mjuk och skonsam men ändå effektiv, används tillsammans med samma medel som fläcksuddaren. ANVÄND INTE HÅRDA DRILL BRUSHES PÅ LÄDER.

{products:7712,7388}


Vill du ha ett färdigt kit med läderrengöring och skydd? Kika in detta paket

{product:6455}

Kika in våran video på läderrengöring