• Fri frakt över 1200kr
  • Betala med Swish eller faktura
  • Öppet köp
  • Erfarenhet sedan 1987

Foam Lance i en "gör det själv" Tvätthall?

Blir det lika rent med en Foam Lance?

Nej, men det kan bli väldigt likvärdigt och få bort mestadelen av trafikfilmen beroende förhållandena, vad för typ av smuts det är och hur länge det legat på och hur ytan är.

En Foam Lance är mycket effektiv som underhållstvätt och förtvätt då skummet löser både upp smutsen och drar med sig en del av smutsen när det rinner av bilen. En Foam Lance kan alltså på rätt yta få bort trafikfilmen om ytan är i bra skick och rätt medel används.

Vi har gjort en film som demonstrerar hur effektiv en Foam Lance kan vara.

Några fördelar med en Foam Lance

Man sparar tid! Du kan enkelt halvera tvättiden!

Spar pengar! Tvättar du i en GDS-hall så kan du verkligen spara in pengar med hjälp av en Foam Lance.

Bekvämt! Du behöver inte krångla med en hink, vatten, medel eller svamp!

Säkert! Ingen chans för tvättrepor!

Roligt! Nästan alla tycker att det är roligt när det skummar!

Vad är en Foam Lance egentligen?

En Foam Lance är ett verktyg som sprutar ut rengöringsmedel i form av ett tjockt skum över bilen för att på ett snabbt och effektivt sett fördela rengöringsmedlet över bilen och låta det verka på bästa sätt.

Beroende på medel så löser skummet upp smuts, flugor, och annat organiskt material samtidigt som det drar med sig smutsen nedåt och lossar det effektivt, allt eftersom att skummet glider av bilen, helt utan att beröra bilen med en tvättsvamp eller tvätthandske.

Tack vare det så försvinner risken för tvättrepor helt och hållet, eller minskar risken för tvättrepor om bilen ska beröras efteråt.

Gör den inte av med mycket medel?

Det beror på hur man använder den och vilken blandningsförhållande man använder, första gångerna är man oftast väldigt glad på avtryckaren och gör av med mycket medel, men är man effektiv kan man lätt klara en normalstor bil med ca 2dl medel. så på 1L kan man lätt tvätta ca 5 bilar/gånger.

Det kan bli mycket billigare att tvätta med en Foam Lance

I videon ovan visar vi att det tar ca 5 minuter att tvätta med en Foam Lance och 22 minuter handtvätt, men då är det utan avfettning samt att det är en professionell bilvårdare som är ruskigt snabb när det gäller handtvätt, för de flesta tar det ungefär en timme i tvätthallen för att göra en noggrann tvätt.

Medan vem som helst kan tvätta på 10 minuter med en Foam Lance, med lika bra resultat. I en Gör-Det-Själv hall blir det ca 150kr för handtvätt och 25kr med Foam Lance.

Få rätt koppling om du ska använda dem i en GDS-tvätthall

Det är viktigt att välja rätt koppling så att den passar din Foam Lance, den vanligaste kopplingen på GDS-hallar är Nilfisk Ergo Male, men för att vara säker bör du dubbelkolla i den GDS-hallen du tänkt använda Foam Lancen till så att det verkligen passar!

Denna koppling ska du ha till Foam Lance!

Har du inte en Foam Lance sedan tidigare så rekommenderar vi att du väljer Adapter Quick Release - Nilfisk Ergo Male.

Har du redan en Foam Lance men behöver en koppling till OKQ8 så ska du köpa Koppling 1/4" (Nilfisk Ergo Male).